Junior og elite

Juniorene på tur til Island !

Publisert: 12. juli 2017  av Terje Nilsen

Kristiansand kommune spanderte Islandstur på 10 juniorer fra Kristiansands to golfklubber for å være med på nordisk vennskapsbyturnering i golf for ungdom, 26-30. juni i Reykjanesbær på Island.

Kristiansands nordiske vennskapsbyer Trollhättan i Sverige, Kerava i Finland og vertsbyen Reykjanesbær i Island stilte med tilsammen 36 juniorer.

Fra Kristiansand ble det sendt 3 jenter og 7 gutter, samt 3 ledere. Bjaavann var representert ved
Andrea Grov, Astrid Lømsland, Hans Lossius, Jamie MacConnacher, Anders Ellingberg og Odd Nikolai Terning (trener/leder).

Det ble en strålende tur og hektiske dager som beskrevet av Odd:

Mandag 26. juni:          Fly fra Kjevik kl 05:00!! for å dra på tur. Mellomlanding i Oslo før turen gikk til Reykjanesbær.  Der ble vi tatt imot og fikk lunch på Myllubakkaschool hvor vi også skulle sove og fikk installert oss på tildelte rom. Golfutstyret ble tatt til golfbanen, og vi hadde fri til middag. Både finnene og svenskene var ankommet, men det var ikke så stor interesse hos noen til å bli kjent enda.

Tirsdag 27. juni:            Etter frokost var det mottakelse  på kommunehuset hvor selveste ordføreren hilste oss velkommen (Mayor of Røykjanesbær Kjartan Mar Kjartanson) og alle landene viste en video om stedet de kom fra. Deretter ut til golfbanen, Golfklúbbur Suðurnesja, med tid til litt trening før vi kunne spille banen. Banen var fin, men vanskelig. Det var et smalt belte av semirøff før man kom ut i det tøffe gresset. Det var en typisk links bane som lå helt ned til sjøen men det var heldigvis moderat vind. De fleste av oss rakk 18 hull før det var tilbake til middag og sengetid.
Trenerne fra KGK og Sverige var spreke nok til å gå ut kl 22 for å spille midnattsgolf og de kom hjem etter kl 3 - spreke folk!

Onsdag 28.juni:            Den store turneringen med konkurranse fra de tre andre nordiske land.Det blåste litt mere så det var tøffe forhold. I tillegg var det en typisk «hjemmebane» så vi regnet med at Island ville vinne. Alle spilte sitt beste men vi fikk ikke noen resultater, de skulle vi få kvelden etter ved avskjedsmiddagen og premieutdeling. Vel hjemme på skolen var det til svømmehallen og deretter var det puttekonkuranse.

Torsdag 29.juni:          I dag var det overraskelsestur. Vi ble satt på buss til Reykjavik hvor vi først var i en familiepark. Våre juniorer var nok litt for store for denne plassen, men de tok det med et smil. Her var det også lunch og for tredje dag på rad fikk vi pølser. Vi stoppet ved huset til den islandske presidenten og så gikk det videre til Blue Lagune hvor det var innlagt 2 timer til bading og kos. Deretter var det hjem, middag og ungdomsklubb.

Fredag 30.juni;              Hjemreise fra Island. Bussen hentet oss kl 08:45 og flyet vårt gikk kl 11:00, men det var lang ventetid på Gardermoen og det i tillegg forsinkelse gjorde at vi landet på Kjevik kl 21:00. Det var godt å være hjemme igjen for det hadde gått i ett under hele turen.